Policajti pri domovej prehliadke podozrivého našli drogy a zbrane

29.04.2008 Prešov

Prešov 29. apríla (TASR) – Policajti Úradu justičnej a kriminálnej polície KR PZ dnes zadržali dvoch mužov, ktorí sú podozriví z páchania závažnej trestnej činnosti.
Kriminalisti v spolupráci s Protidrogovým oddelením Úradu boja proti organizovanej kriminalite sledovali skupinu, ktorá pôsobila v Prešove a blízkom okolí, vyše dvoch mesiacov. Dnes vykonali u jedného z podozrivých domovú prehliadku, pri ktorej boli zaistené usvedčujúce dôkazy.
\"Pri domovej prehliadke bolo nájdených 50-60 dávok bielej látky, v ktorej bola preukázaná prítomnosť metamfetamínu, ten je typický pre drogu pervitín. Okrem toho sa našlo množstvo prostriedkov a prípravkov na užívanie marihuany alebo pervitínu. Taktiež sa našli prípravky určené na priamu výrobu pervitínu. Ďalej sme našli dve krátke guľové zbrane, jednu brokovnicu a približne 800 ks nábojov, \" uviedol pre TASR vyšetrovateľ KR PZ v Prešove Slavko Ľaľo. Akcia podľa neho ďalej trvá a prebiehajú ďalšie domové prehliadky, ktoré policajti ukončia dnes vo večerných hodinách.
Po zozbieraní dôkazov pravdepodobne vyšetrovateľ obviní podozrivých z výroby, držania a distribúcie drog, omamných látok a prekurzorov. Nakoľko je pravdepodobné, že páchatelia predávali drogy mladistvým osobám, v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.
 

Vyberte región